LÜTFEN DİKKAT
Özel kişilere (Şahıslara) kimyasal madde satışı yapılmaz. Sadece ilgili firmalara, eğitim kurumları, birim ve kuruluşlara beyanları doğrultusunda satılmaktadır.
Kimyasal maddeler teknik kalite standartındadır. Tıbbi ya da gıda amaçlı kullanılması kesinlikle önerilmez. Kimyasallar laboratuvar ortamı haricinde kullanılmamalıdır. Bazı kimyasal maddelerin satışı sınırlı veya izne tabi olduğundan alıcı tarafından "Son Kullanıcı Beyannamesi" istenebilir.
Kimyasal maddelerimiz büyük bir özenle doldurulmakta ve ambalajlanmaktadır. Ancak nakliye sırasında zaman zaman sıkıntılar olabilmektedir. Bu nedenle ürünlere doğrudan elle temas etmekten kaçınmanızı öneririz. Latex veya nitril eldiven kullanarak ürünlerle temas sağlayınız.
Fenol (Kristal) 200 gr
₺427,14
Stokta
KDV Hariç: ₺355,95Fenol (Kristal), karakteristik kokulu, renksiz-beyaz kristal formda, aromatik bir bileşiktir. Rokim güvencesiyle sunulan bu ürün; başta organik sentez, reçine ve plastik üretimi, boya ve pestisit formülasyonları, laboratuvar analizleri ve antiseptik-preparat hazırlıkları gibi uygulamalarda tercih edilir. Antimikrobiyal özelliği nedeniyle tarihsel olarak dezenfektanlarda da kullanılmıştır.
Teknik Özellikler:
Kimyasal adı: C₆H₅OH
Saflık: ≥ %99
Görünüm: Renksiz-beyaz kristal katı
Erime noktası: 40–42 °C
Molekül ağırlığı: 94,11 g/mol
Ambalaj: 200 gr sızdırmaz plastik veya cam kap
Kullanım Alanları ve Avantajları:
Laboratuvar analizlerinde reaktif olarak kullanılır
Reçine, boya ve plastik sanayisinde hammadde olarak görev alır
Organik kimyada sentez başlangıç maddesi olarak kullanılır
Antiseptik ve koruyucu çözelti hazırlıklarında etkilidir
Kristal formu sayesinde yüksek saflık ve uzun raf ömrü sağlar
Güvenlik Uyarıları:
Zehirli ve aşındırıcıdır, cilt, göz ve solunum yolları için tehlikelidir
Cilt ile teması ciddi yanıklara neden olabilir
Buharı solunmamalı, iyi havalandırılan ortamlarda kullanılmalıdır
Koruyucu eldiven, gözlük ve maske ile çalışılmalıdır
Saklama Koşulları:
Serin, kuru ve ışık almayan ortamlarda muhafaza edilmelidir
Hava ile temas ettikçe renk değişimi görülebilir, ağzı kapalı tutulmalıdır
Yanıcı ve oksitleyici maddelerden ayrı saklanmalıdır
Kullanım Notu:
Erime noktası düşük olduğu için oda sıcaklığında sıvılaşabilir; bu durum kimyasal yapısını bozmaz. Kullanım öncesi gerekli güvenlik önlemleri mutlaka alınmalı, yalnızca uzman kişilerce uygulanmalıdır.

Değerlendirmeler
Henüz yorum yok